Masturbarea este rea sau buna?

O scurta prezentare:

Masturbarea este o activitate obișnuită in viata de zi cu zi. Este un mod natural și sigur de a-ți explora corpul, de a simți plăcere și de a elibera tensiunea sexuală încorporată. Apare în rândul oamenilor din toate mediile, genurile și rasele. În ciuda miturilor, nu există efecte secundare dăunătoare fizic ale masturbării. Cu toate acestea, masturbarea excesivă vă poate dăuna relațiilor și vieții de zi cu zi. În afară de asta, masturbarea este un act distractiv, normal și sănătos. Continuați să citiți pentru a afla mai multe despre efectele secundare și ce beneficii aduce masturbarea asupra dvs.

Efecte secundare ale masturbării:

Masturbarea nu are efecte secundare dăunătoare pentru sanatate. Cu toate acestea, unele persoane se pot simți vinovate pentru masturbare sau au probleme cu masturbarea cronică. Unii oameni s-ar putea simți vinovați de la masturbare din cauza credințelor culturale, spirituale sau religioase. Masturbarea nu este nici greșită, nici imorală, dar este posibil să auziți încă mesaje că plăcerea provocata de sine, prin masturbare, este rusinoasa si murdara. Dacă te simți vinovat pentru că te masturbezi, vorbește cu cineva în care ai încredere despre motivul pentru care te simți în acest fel și cum poți trece prin această vinovăție. Terapeuții specializați în sănătatea sexuală pot fi o sursa foarte buna, dar asta costa.

Dependența de masturbare

Unii oameni pot dezvolta o dependență de masturbare. Este posibil să petreci mult prea mult sa te autosatisfaci daca ajungi in urmatoarele situatii:

 • săriți peste treburile sau activitățile zilnice
 • nu mai ajungeti la timp la munca sau scoala
 • anulați planurile cu prietenii sau familia
 • rateazi evenimente sociale importante

Dependența de masturbare vă poate dăuna relațiilor cu persoanele apropiate. Masturbarea prea excesiva poate întrerupe munca sau studiile, ceea ce poate reduce productivitatea, iti poate dauna carierei. De asemenea, vă poate strica relațiile și prieteniile romantice, pentru că nu petreceți atât de mult timp cu cei dragi așa cum obișnuiati sau nu acordați atenție suficienta si nevoilor partenerilor. Dacă sunteți îngrijorat si va incadrati in sutuatiile de mai sus, este posibil să aveți dependență de masturbare, discutați cu medicul dumneavoastră sau cu un consilier despre modalitățile prin care puteti scapa de asta. Puteți reduce dorinta de masturbare, prin înlocuirea masturbării cu alte activități. Data viitoare când simti nevoia de masturbare, încearcă:

 • sa mergi la alergat
 • sa scrii într-un jurnal
 • sa petreci timpul cu prietenii
 • sa mergi la plimbare

Masturbarea provoacă o scădere a sensibilității sexuale?

Pentru femeile care au disfuncții sexuale, stimularea sporită, inclusiv masturbarea, poate ajuta la creșterea dorinței și sensibilității sexuale. De fapt, unele studii au descoperit că utilizarea vibratoarelor în rândul femeilor cat și al bărbaților au dus la o creștere a dorinței, a excitației și a funcției sexuale generale. De asemenea, femeile au raportat o creștere a lubrifierii, în timp ce bărbații au raportat o funcție erectilă mai bună atunci cand acestia vizionau porno gratis. Masturbarea poate afecta sensibilitatea în timpul sexului pentru bărbați din cauza tehnicii pe care acestia o folosesc. Cercetările au arătat că o strângere prea puternică a unui penis în timpul masturbării poate scadea placerea. Experții în sănătate sexuală recomandă schimbarea tehnicii în timpul masturbării pentru a restabili nivelurile de sensibilitate în timpul sexului.

Beneficiile masturbării

Masturbarea este o activitate sexuală sănătoasă. Are multe beneficii pentru sănătatea dvs. fizică și mentală, contrat asteptarilot unora dintre voi. Există studii limitate despre beneficiile masturbării, dar există studii asupra actului sexual și stimulării. Cercetările și rapoartele medicale sugerează că stimularea sexuală, inclusiv stimularea prin masturbare, vă poate ajuta suprinzator de mult:

 • ajuta sa ameliorați stresul acumulat
 • te ajua sa dormi mai bine
 • sporește-ți starea de spirit
 • te relaxeaza
 • iti provoaca placere
 • va ajuta sa eliberați tensiunea sexuală
 • va ajuta sa înțelegeți mai bine dorințele și nevoile dvs. sexuale

Cuplurile se pot masturba reciproc pentru a explora diferite dorințe, precum și pentru a evita sarcina si aparitia diferitor boli cu transmitere sexuala.

Masturbarea poate duce la cancer de prostata?

Unele cercetări medicale sugerează că ejacularea regulată poate scădea riscul de cancer de prostată , deși medicii nu sunt siguri cum influeanteaza asta. Un studiu din 2016 a aratat că riscul de cancer de prostată a scăzut cu aproximativ 20 la sută la bărbații care au ejaculat de cel puțin 21 de ori pe lună. Un studiu din 2003 a aratat, de asemenea, o legătură similară între ejacularea frecventă și riscul mai mic de cancer de prostată. Cu toate acestea, nu avem incă dovezi ca ejacularea protejează în mod regulat împotriva cancerului de prostată.

Masturbarea în timpul sarcinii

Schimbările hormonale care apar in timpul sarcinii determină unele femei însărcinate să simtă dorință sexuală mai crescută decat in mod normal. Masturbarea este un mod sigur de a elibera tensiunea sexuală care apare in timpul sarcinii. Multe femei consideră că masturbarea reprezintă o metodă excelentă de a se destinde în timpul sarcinii. În plus, poate ameliora o serie de efecte adverse ale gravidității, respectiv grețurile matinale, durerile din porțiunea inferioară a spatelui, sciatica, picioarele umflate. Masturbarea este un mod sănătos, natural și sigur de a descoperii propriile placeri sexuale și de a-ți îmbunătăți sănătatea. Masturbarea poate avea multe beneficii pentru mintea și corpul tău. În ciuda posibilității de dependență, nu există efecte secundare nocive.

Simte-te liber să te bucuri de aceasta placere fără vinovăție sau rușine.

Acest articol a fost publicat în Sexualitate și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.